Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві опозиція пройшлася маршем за свободу політв'язнів

Неділя, 27 жовтня 2013, 15:36

У центрі Москві відбулася опозиційна хода на підтримку "в'язнів 6 травня" та "усіх політв'язнів".

Учасники ходи тримали плакати з учасницями Pussy Riot, Михайла Ходорковського, з моменту арешту якого нещодавно виповнилося 10 років, і Лебедєва, повідомляє "Новая газета".

У ході взяли участь активісти "Комітету 6 травня", активісти партії "Яблуко" з лідером Сергієм Мітрохіним. Також участь у ході взяли родичі в'язнів 6 травня: мама Олексія Гаскарова, його наречена, дружина Олексія Поліховіча, чоловік Олександри Духаніна, мама Миколи Кавказького, брат Леоніда Ковязіна, його теща, дружина Андрія Барабанова.

У перших рядах ліберальної колони йшли Борис Нємцов та Ілля Яшин і прихильники руху "Солідарність" та партії "РПР - Парнас". Представників "Лівого фронту" було значно менше.

Учасники ходи скандували "Свободу політв'язням!", "Росія буде вільною!".

Як зазначали організатори акції - "Комітет протестних дій" – очікувана кількість учасників сягне 20 тисяч осіб.

Хода стартувала в 15:00 за московським часом від Пушкінської площі і пройшла через Чистопрудний бульвар до перетину з проспектом Сахарова. Прохід на захід здійснювався через 40 рамок металодетекторів.

У забезпеченні порядку влада Москви задіяли близько 3 тисяч поліцейських, військовослужбовців і дружинників. За даними столичної міліції після завершення акції, у ході взяли участь близько 5 тисяч осіб.

Усі фото - novayagazeta.ru
Усі фото - novayagazeta.ru
 
 
 
 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування