Яценюк – Путіну: Знесіть стіну погроз, ворожості і торгових війн

Неділя, 27 жовтня 2013, 16:18

Президент РФ Володимир Путін має "знести стіну погроз, ворожості і торгових війн", яку Росія зводить, щоб не допустити вступу України до ЄС

Про це в рамках 37 Європейської зустрічі Тристоронньої комісії у Кракові заявив голова політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

Як зазначив Яценюк, наразі існує велика напруга між Україною та Росією: "Росія просто розлючена суверенним вибором України".

За його словами, за останні роки між Україною та РФ з’явилася "нова стіна погроз, ворожості, торгових війн".

"Нова стіна відсутності співпраці між Україною, яка прагне бути частиною Європейського союзу, та Росією", - додав Яценюк.

"Пане Путін, знесіть цю стіну. Ми хочемо бути партнерами – ми як Україна, ми як члени ВТО і як друзі, які хочуть досягти успіху", - наголосив Яценюк.

У відповідь на репліку одного з представників Російської Федерації, що Росія зробить вступ України в ЄС дуже дорогим, Яценюк зазначив: "Він і так вже дуже дорогий".

"Ми звертаємося до наших російських партнерів … поважайте наші суверенні права, як ми поважаємо ваші", - додав він.

Як відомо, зі зверненням "Tear down this wall" президент США Рональда Рейгана звернувся у 1987 році до президента СРСР Михаїла Горбачова із закликом знести Берлінську стіну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News