Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва обіцяє не рвати зв'язки з Києвом

Понеділок, 28 жовтня 2013, 08:41

Москва розраховує, що Україна продовжить дотримуватися позаблокових пріоритетів.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступаючи на 8-му засіданні російсько-українського підкомітету з міжнародного співробітництва.

"З повагою ставимося до позаблокового статусу України. Розраховуємо, що наші партнери продовжать дотримуватися позаблокових пріоритетів", - заявив Лавров.

Він також заявив, що Росія не припинить свої торговельні зв'язки з Україною у випадку її асоціації з Євросоюзом, але навряд Києву можна буде розраховувати на пільги понад режим найбільшого сприяння.

"Жодних розривів цих зв'язків не відбудеться, вони будуть здійснюватися на основі принципу найбільшого сприяння, як це передбачене для країн-членів СОТ", - сказав він.

"Але більше цього принципу додаткові пільги, що випливають із договору СНД про зону вільної торгівлі, навряд чи зможуть застосовуватися, якщо український ринок буде перевантажений конкуруючими з нашими товарами з Євросоюзу", - заявив Лавров.

Він також відзначив, що Росія готова допомагати Україні з метою результативного проведення засідання Ради глав МЗС ОБСЄ 5-6 грудня в Києві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування