Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара нагадав Лаврову про українських рибалку і грінпісівця

Понеділок, 28 жовтня 2013, 12:17

Україна наполягає на правовому врегулюванні питань щодо українського рибалки Олександра Федоровича і кока з судна Greenpeace Руслана Якушева.

Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара на прес-конференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Ростові-на-Дону.

Як повідомляє УНІАН, Кожара заявив, що "Україна виступає за те, щоб всі проблеми, що стосуються громадян України, були вирішені на основі дружби з використанням інструментів юридичного характеру".

"Я підтверджую: що стосується питання громадянина Федоровича, є лист Генпрокуратури України колегам в РФ, і це питання обговорюється на рівні правоохоронних органів", - додав міністр.

ВВС Україна передає, що Кожара нагадав також, що Україна просить змінити запобіжний захід українському коку із судна Arctic Sunrise.

Як відомо, українського рибалку Олександра Федоровича затримали в Азовському морі після зіткнення з катером російських прикордонників.

Йому інкримінують браконьєрство і тримають в Росії під підпискою про невиїзд.

Кока із судна Greenpeace Руслана Якушева затримали разом з активістами під час їхньої акції проти видобутку Росією нафти в нейтральній Арктиці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування