Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глазьєв: Україна порушує Договір про дружбу з Росією, а ідеолог - США

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:05

Радник президента Сергій Глазьєв заявляє, що Україна порушує двосторонній Договір про дружбу з Росією.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Росія 24.

"Якби розмова відбулася раніше, як це мало б бути згідно зі статтею 13 нашого Договору про дружбу з Україною, ми зобов'язалися зближати наше законодавство, гармонізувати його, прагнути створити Єдиний економічний простір", - сказав він.

"Угода про асоціацію закриває повністю таку можливість. Тобто українське керівництво порушує базовий Договір про дружбу з Росією, на якому будується весь фундамент наших відносин", - заявив Глазьєв.

"І ми могли б вимагати - давайте обговоримо, що ви збираєтеся робити і які будуть наслідки. Але вони і вже парафували (угоду) й нічого поміняти не можуть. Тому вони повинні заявити ЄС, що вони припиняють цю розмову, припиняють підготовку до підписання цієї угоди у Вільнюсі", - заявив він.

Він також впевнений, що Україна повинна була провести консультації не тільки з Росією, але й іншими членами СНД, "вони повинні були довести до відома Білорусь, Казахстан".

"Але тут справа не в здоровому глузді. Центр усього тиску знаходиться за океаном. Головним штабом усієї цієї євроінтеграції є американське посольство в Києві", - сказав він.

"Уся ідеологія східного партнерства була вибудувана на залишках холодної війни… проти Росії", - заявив Глазьєв.

Він також зазначив, що бажання України наблизитися до ЄС пояснюється інтересами українських політиків.

"Самообман базується на інтересах людей, які приймають рішення. Багато українських політиків, олігархів мріють легалізувати свої гроші в ЄС, у них там власність, нерухомість. І їхні європейські партнери їм на вушко шепотять: ви робіть, як ми скажемо, і у вас усе буде добре", - сказав Глазьєв.

"Але це велика ілюзія, тому що в ЄС правила по відмиванню незаконно отриманих доходів діють", - додав він.

Глазьєв також заявив, що у випадку підписання Україною угоди з ЄС буде дефолт.

"Головним кредитором є Росія… Якщо Україна вчиняє таке економічне самогубство, це веде до інфляції, девальвації гривні, дефолту", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування