Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв - Азарову: проблеми з оплатою є, і вони критичні

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:42

Ситуація з оплатою російського газу Україною є критичною.

Про це заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв на селекторній нараді про заходи щодо зміцнення платіжної дисципліни в сфері поставок газу.

"З боку України вже з'явилися повідомлення, реакція. Вони кажуть, що проблеми з оплатою газу є, але вони не є критичними. Але я вважаю, що проблеми з оплатою є, і вони критичні", - сказав він.

Медведєв підкреслив, що в умовах, що складаються необхідно сконцентруватися на вирішенні внутрішніх завдань.

"Якщо наші партнери не виконують зобов'язання, це відбивається в цілому на ситуації в "Газпромі", тим більше що ми прийняли дійсно складні рішення, що стосуються неіндексації тарифу, - це мають усвідомлювати наші контрагенти за договорами, я маю на увазі Україну", - сказав російський прем'єр.

Це, за його словами, створює додаткові проблеми.

"Раз це так, то, як ми з вами і домовлялися, треба остаточно визначитися і вже запропонувати інший механізм розрахунку. Якщо це єдиний вихід, який залишається", - заявив Медведєв.

"Тому що, судячи з усього, і навіть судячи з тих висловлювань, які звучать, наші колеги не бачать поки тут особливих проблем. Раз не бачать проблем, значить, платити не збираються. А раз не хочуть платити, значить, будемо переводити на передоплату", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування