Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна кажуть, що ніякої політики в газовому шантажі немає

Вівторок, 29 жовтня 2013, 11:06

Тема можливого переходу на авансовий розрахунок України за російський газ ніяк не пов'язана з можливим підписанням нею угоди про асоціацію з ЄС.

У цьому запевняє прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За його словами, це питання ні на саміті СНД у Мінську, ні під час зустрічі президентів Росії і України в Сочі, нібито не обговорювалося.

Пєсков заявив, що проблема боргу "по суті, збіглася у часі з дискусіями щодо того, які наслідки з точки зору двосторонніх торговельно-економічних відносин між Києвом і Москвою буде мати підписання угоди з ЄС".

Він запевнив, що "Газпром" протягом тривалого часу "виявляв максимальну гнучкість, йшов і йде назустріч українським партнерам".

"Але цілком очевидно, що настає момент, коли потрібно чітко позначити позицію, а головне - момент, коли потрібно платити борги", - підкреслив Пєсков.

"В іншому випадку, російська сторона явно не хотіла б, щоб потім фінансово-господарські відносини "Газпрому" і українських партнерів якимось чином політизували", - додав він.

У вівторок, 29 жовтня, Росія заявила, що може перейти на систему авансових платежів у розрахунках з Україною за газ у зв'язку із заборгованістю перед "Газпромом" у розмірі 882 мільйонів доларів.

Прем'єри країн розійшлися в думках про ситуацію. Азаров заявив, що ситуація знаходиться під контролем, а Медведєв вважає її критичною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування