Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак не виключає, що депутати попрацюють більше до Вільнюса

Вівторок, 29 жовтня 2013, 12:31

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак допускає, що якщо буде потреба перед самітом у Вільнюсі парламент може провести позачергове засідання.

Про це він сказав журналістам у Рівному, передають Українські новини.

"Я не виключаю, що перед розглядом питання у Вільнюсі може виникнути якесь питання. Тоді не буде ніяких проблем - голова Верховної Ради попросить 150 підписів депутатів, і я призначу (позачергове засідання), і розглянемо всі питання", - сказав він.

При цьому, за словами спікера, на даний момент необхідність у проведенні 2 пленарних тижнів підряд для розгляду євроінтеграційних законопроектів відсутня.

"Ви знаєте, що в нас тиждень пленарної роботи, тиждень роботи з виборцями або в комітетах і фракціях. У міру необхідності будемо вирішувати це питання", - підкреслив Рибак.

Він також прогнозує розгляд парламентом законопроекту про створення національного бюро розслідувань до саміту "Східного партнерства".

При цьому Рибак зазначив, що до саміту парламент розгляне прийняття нового закону про прокуратуру, змін у виборче законодавство й створення національного бюро розслідувань у рамках прийняття антикорупційного законодавства.

"Корупція в державі є й у центрі, і на місцях. Потрібно прийняти закон про незалежне бюро розслідувань, незалежне, тому що так далі тривати не може", - сказав він.

За словами Рибака, розгляд даних законопроектів дозволить остаточно виконати вимоги, які були поставлені Європейським Союзом перед Україною для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше ЗМІ з посиланням на депутатів писали, що Рада може не встигнути розглянути законопроекти, що регламентують лікування ув'язнених за кордоном.

Крім того, УДАР запропонував парламенту працювати в пленарному режимі з 5 по 15 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування