Американський експерт: Янукович не має наміру залишати владу

Вівторок, 29 жовтня 2013, 15:23

Президентство Віктора Януковича є прикладом того, як антидемократ приходить до влади і не має наміру її віддавати.

Таку думку висловив професор Школи міжнародних відносин імені Елліотта Університету Джорджа Вашингтона Боб Орттунг в інтерв'ю "Українській правді".

Він вважає, що Янукович не віддасть владу, бо це велика загроза для нього особисто.

"Ставши владою, він уже не має наміру її залишати. Бо він настільки корумпований, що після відходу з посади буде арештований", - переконує Орттунг.

"Як Путін, який ніколи не залишить владу. Він боїться за своє життя, за свою свободу. Так само і Янукович. Поки він при владі, у нього є ця його величезна резиденція, він використовує владу у своїх корисних інтересах", - додає він.

За словами американського експерта, єдиним шансом для Януковича врятувати свою репутацію є звільнення екс-прем'єра Тимошенко і підписання угоди з ЄС.

"Якщо Янукович відпустить Тимошенко та підпише Угоду про асоціацію, він зможе збільшити свою підтримку. Але всі в Америці знають, що Янукович ніколи не зможе стати політиком з західними цінностям", - переконує Орттунг.

Проте, він також думає, що Янукович не може просто так звільнити екс-прем'єрку, адже боїться її повернення у політику, особливо після того, як її рейтинг зріс внаслідок ув'язнення.

"Янукович наробив багато помилок, адже Тимошенко не була дуже популярною. Посадивши її до тюрми, він зробив її більше популярною", - переконаний експерт.

"Якщо він відпустить її до Німеччини, потім вона повернеться, і він арештує її вдруге – він зробить її ще і ще популярнішою", - додає він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування