Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст вважає виконаним рішення ЄСПЛ про незаконність арешту Тимошенко

Четвер, 3 жовтня 2013, 13:16

Міністр юстиції Олена Лукаш вважає, що Україна виконала рішення Європейського суду з прав людини про незаконність арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це вона сказала на брифінгу у четвер, - повідомляють "Українські новини".

"Нам дали ясно зрозуміти, що права Тимошенко порушені недосконалим законодавством. Змінивши ці норми та правила, ми вважаємо, що загальну сутність рішення (ЄСПЛ) ми виконали", - сказала міністр.

Також Лукаш зазначила, що зауваження Комітету міністрів Ради Європи щодо виконання Україною цього рішення ЄСПЛ стосуються відмови Вищого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняти заяву Тимошенко із скасування вироку за газовою справою.

"Я так розумію, намагалися заперечити вирок, тоді як рішення (ЄСПЛ) стосувалося винятково запобіжного заходу", - сказала вона.

Міністр запевняє, що Рада Європи отримала від України всю інформацію про виконання рішення в справі Тимошенко.

За її словами, Україна сприймає всі рекомендації Комітету міністрів Ради Європи.

Лукаш також прогнозує, що суддю Верховного Суду Олександра Волкова буде відновлено на його посаді у зв'язку з рішенням Європейського суду з прав людини після внесення змін до Конституції в рамках здійснення судової реформи.

"Я переконана, що як тільки будуть внесені зміни до Конституції, новий склад Вищої ради юстиції невідкладно виконає рішення в справі Волкова", - сказала вона.

Лукаш зазначила, що механізмів автоматичного поновлення судді на посаді в українському законодавстві наразі немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування