У Присяжнюка заявляють, що Росспоживнагляд бреше про "Рошен"

Середа, 30 жовтня 2013, 09:51

Мінагрополітики звинувачує інспекторів Росспоживнагляду у порушенні законів та розповсюдженні неправдивої інформації після інспектування фабрик корпорації "Рошен".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як заявили у міністерстві, інспекційна група порушила процедуру перевірок та на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання.

"Заява Росспоживнагляду стосовно підсумків перевірки українських фабрик корпорації "Рошен" містить відверто неправдиву інформацію, а її тональність не відповідає духу українсько-російської співпраці", - обурилися в Мінагрополітики.

Зокрема, Україна вважає безпідставними звинувачення Росспоживнаглядом виробника у неналежному контролі якості сировини, відсутності дозволів на експорт до РФ та виготовленні продукції на основі застарілих нормативів.

В міністерстві кажуть, що інспекторам надали усі документи, які підтверджують як контроль якості, так і відповідність вимогам РФ.

Особливо Україну хвилює вимога Росії щодо експорту продукції з сировини лише тих підприємств, які РФ включила до свого реєстру допущених до поставок.

"Мінагрополітики звертається до російської сторони з проханням надати юридичне обґрунтування зазначеної вимоги, адже цей прецедент може стати приводом для безпідставної заборони продукції інших українських підприємств", - здивувались у міністерстві.

Мінагрополітики вчергове звернув увагу і на порушення процедур перевірки українських підприємств.

Зокрема, Росспоживнагляд всупереч міжнародній практиці включив до групи інспекторів представника головного конкурента "Рошен" на російському ринку.

Окрім цього, інспектори відмовилися від складання акту перевірки фабрик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування