СБУ могли перетасувати через серйозні помилки - експерт

Четвер, 31 жовтня 2013, 09:50

Експерти розійшлися в думках щодо причин відставки першого заступника глави СБУ Петра Шатковського.

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Позаштатний радник президента з питань зовнішньої розвідки Микола Маломуж назвав перестановки в СБУ "оновленням кадрів".

"Приходять нові люди, щоб дати імпульс роботі більш молодих співробітників. У мене немає конкретного пояснення, чому Шатковський пішов, але його потенціал буде використаний", - запвенив радник Януковича.

За його словами, Шатковський залишиться в команді президента, і його " орієнтують на більш стратегічні напрямки загального характеру".

"Про справжні причини відставок в силових відомствах зараз невідомо ні депутатам, ні громадськості, - заявив екс -голова СБУ депутат фракції "УДАР" Валентин Наливайченко.

На його думку, кадрові ротації в СБУ можуть бути пов'язані з серйозними помилками, яких припустился відомство у своїй діяльності.

"Це злам держреєстрів та електронної пошти МЗС. Завдання СБУ - охороняти держустанови від зовнішніх і внутрішніх загроз. Але я не дума , що ці помилки пов'язані з діяльністю Шатковського ​​, - сказав Наливайченко.

У середу ж Віктор Янукович призначив першим заступником голови СБУ Володимира Тоцького, який працював до цього керівником управління СБУ в Криму, а також нових голів СБУ в Тернопільській, Запорізькій областях та Автономній республіці Крим.

За словами Маломужа, Тоцький є професіоналом і також буде курирувати напрямок контррозвідувальної діяльності.

"Тоцький теж контррозвідник, правда, у нього більше досвіду в сфері економічної безпеки. Він працював у Донецькій області (очолював УСБУ в Макіївці), потім у Криму, а це в силу деяких обставин - одна з найскладніших ділянок, і з цією роботою він добре справлявся ", - додає генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

Петро Шатковський обіймав посаду першого заступника глави СБУ з лютого 2012 року. Найгучнішою справою з його участю було затримання підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року.

Як відомо, "дніпропетровський терорист" Віктор Сукачов стверджує, що виконував вказівки Служби безпеки України до і після вибухів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування