Яценюк: В Партії регіонів "затягують процес" вирішення питання Тимошенко

Субота, 5 жовтня 2013, 10:07

Опозиція готова розглянути проект змін до Кримінально-виконавчого кодексу України з приводу лікування українських ув'язнених за кордоном, якщо партія влади внесе конкретні пропозиції.

Про це в ефірі "Шустер-Live" заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, пише "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на заяви нардепа від ПР Інни Богословської щодо внесення закону, який дозволить начальникам колоній просити про виїзд ув'язнених за кордон на лікування, Яценюк сказав: "Вийдете з конкретним пакетом пропозицій".

"Без президента України будь-яке рішення з приводу Тимошенко не може бути прийнято ні юридично , ні політично , тому що він буде підписувати укази і закони", - додав Яценюк.

За його словами, подібні пропозиції з боку Партії регіонів є просто "затягуванням процесу" вирішення ситуації з Тимошенко.

Також Яценюк нагадав, що в опозиції був ряд пропозицій для вирішення даної проблеми, зокрема, спеціальний законопроект про амністію та пропозиції з приводу декриміналізації низки статей старого кримінально-процесуального кодексу.

"Ми пропонуємо , щоб Віктор Федорович (Янукович) скористався своїм конституційним правом і підписав указ ... якщо у вас ( ПР) є ще якісь варіанти -  юридичні або політичні - вийдіть і скажіть", - сказав Яценюк.

Раніше депутат Володимир Олійник заявив, що несправедливо, що прості українські в'язні лікуються в Україні, а екс-прем'єр - буде чомусь у Німеччині.

"Ми будемо шукати рішення питання, але не будь-яким способом, не всупереч Конституції. Нам не потрібна Європа будь-яким способом" , - сказав регіонал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування