Янукович відвідає колег з ЄС. Вирішить "питання Тимошенко"?

Субота, 5 жовтня 2013, 11:08

На 7 жовтня  запланований робочий візит президента Віктора Януковича до Польщі , на 9 - до Туреччини. 

Про це повідомили в прес -службі президента з посиланням на радника Януковича Андрія Гончарука .

У рамках робочого візиту до Польщі Янукович відвідає Краків і візьме участь у багатосторонній зустрічі з президентами Польщі Броніславом Коморовським, ФРН - Йоахімом Гауком та Італії – Джорджіо Наполітано.

"Головна тема, яку обговорюватимуть президенти - європейська інтеграція України у світлі підготовки до підписання Угоди про асоціацію в листопаді. Також планується приділити увагу питанням багатостороннього співробітництва в енергетичній та транспортній сферах", - зазначив Гончарук.

Крім того у Кракові передбачається підписання президентами України та Польщі Програми українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки.

У ході візиту до Туреччини Янукович візьме участь у Третьому засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною, зустрінеться з президентом Туреччини і главою уряду Реджепом Тайіпом Ердоганом.

"Планується підписання Плану заходів з розвитку відносин між Україною і Туреччиною на 2014-2015 роки і ряду двосторонніх документів", - зазначили у прес-службі президента. 

Як повідомляє "Радіо "Свобода", польські ЗМІ роблять припущення, що розмова двох президентів стосуватиметься подальшої долі Юлії Тимошенко. Також ЗМІ  пов’язують несподівану краківську зустріч із перебігом місії Європарламенту в Україні, в перебігу якої Тимошенко погодилася на їхню пропозицію про лікування в Німеччині.

 "Якщо Янукович, який публічно заявляє, що Україна прагне до інтеграції з ЄС, дасть позитивну відповідь на прохання Квасневського і Кокса, то, ймовірно, Тимошенко опиниться на волі вже в найближчі дні", – пише Польське пресове агентство (PAP).

Як відомо, напередодні Пет Кокс та Олександр Кваснєвський передали Віктору Януковичу прохання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

За словами захисника Тимошенко - Сергія Власенка - клопотання дає підстави Януковичу застосувати наявні  нього конституційні повноваження для підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті.

Раніше Янукович на зустрічі з главами держав "Групи друзів України" запевнив, що позиція з питання Юлії Тимошенко буде відома ближче до 21 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News