Янукович "натравив" на футбольних фанів Пшонку і Табачника

Понеділок, 7 жовтня 2013, 14:29

Президент Віктор Янукович дав низку доручень українським високо посадовцям, які мають забезпечити громадський порядок на масових спортивних заходах.

Відповідні розпорядження опубліковані на сайті президента.

Так прем'єр Микола Азаров отримав доручення розробити необхідні зміни в законодавство і привести його "у відповідність із загальновизнаними міжнародними стандартами".

Міністр молоді і спорту Равіль Сафіуллін та міністр освіти Дмитро Табачник мають забезпечити "роз'яснювальну роботу" з уболівальниками та посилити виховну роботу "серед молоді стосовно формування громадянської культури, підвищення рівня толерантності та запобігання проявам насильства у спорті".

Від генпрокурора Віктора Пшонки Янукович очікує правової оцінки.

"Пропоную надати правову оцінку діям окремих уболівальників під час футбольного матчу кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу 2014 року з футболу між національними збірними командами України та Сан-Марино… на які звернув увагу Дисциплінарний комітет ФІФА", - йдеться у тексті документа.

Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу на засіданні 27 вересня заборонив збірній України грати на стадіоні "Арена-Львів" до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування