Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чесно": графік засідань комітетів підлаштовують під депутатів?

Понеділок, 7 жовтня 2013, 15:57

Більшість засідань комітетів Верховної Ради - 22 з 29 - заплановані на пленарний тиждень, коли народні депутати мають бути присутні на сесії. 

Такого висновку дійшли у громадському русі "Чесно" аналізуючи дані на сайті ВРУ.

22 з 29 комітетів запланували провести засідання під час пленарного тижня. При цьому минулого тижня, що був присвячений саме роботі у комітетах, відбулося лише 4 комітетських засідання.

За розкладом, 18 засідань комітетів заплановані на один єдиний день - другу половину середи, 9 жовтня.

Так, о 15:00 розпочнуться засідання одразу 9 комітетів, серед яких ключові - бюджетний, євроінтеграційний, антикорупційний комітети та комітет з питань будівництва, містобудування та ЖКГ.

Засідання 4  комітетів відбудуться у вівторок, 7 жовтня. Ще 2 комітетські засідання заплановані на понеділок.

Учасники руху "Чесно" вважають, що такий нерівномірний розподіл засідань протягом тижня є ще однією перепоною для відвідання засідань комітетів журналістами та, власне, унеможливлює адекватне висвітлення діяльності комітетів парламентськими кореспондентами.

Слід наголосити - минулого тижня, що був повністю відведений роботі комітетів, відбулися засідання лише 4 з 29 комітетів, з них 3 – виїзні.

При цьому, комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності переніс заплановане засідання з 1 на 9 жовтня, а комітет з питань екологічної політики замість повноцінного засідання провів виїзну зустріч робочої групи депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування