Компанія-розробник: реєстри без захисту і можуть бути зламані

Вівторок, 8 жовтня 2013, 10:05

Держреєстри працюють без захисту і можуть бути зламані третіми особами.

Про це заявила компанія-розробник програмного забезпечення держреєстрів ТОВ "Арт-Мастер".

У компанії запевняють, що "заява Міністерства юстиції про те, що Єдині і Державні реєстри працюють точно так само і в тому ж вигляді, що і до 1 жовтня 2013 року, є безпідставною".

"Проаналізувавши програмне забезпечення (патчі), поширене у відкритому доступі від імені ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції для відновлення роботи користувачів з держреєстрами, фахівці нашої компанії виявили, що інсталяція цього програмного забезпечення на автоматизоване робоче місце користувача вносить ряд змін до системи безпеки", - зазначили у "Арт-мастер".

"А саме, відключає перевірку автентичності клієнтського програмного забезпечення та інших компонентів системи", - уточнили у компанії.

"Застосування на комп'ютері користувача даного патча (який, по суті, є файлом-зломщиком) створює всі умови для підключення до реєстрів злобливого програмного забезпечення з метою несанкціонованого втручання, аж до внесення змін до держреєстрів", - заявили розробники.

У компанії нагадують, що "доступ до інформації в реєстрах Держінформюсту мають близько 27 тисяч користувачів (включаючи нотаріусів) і 9,7 тисяч установ".

"Компанія "Арт-Мастер" як розробник програмного забезпечення клієнтського доступу до держреєстру вже заявляла про те, що знімає з себе всю відповідальність за збереження інформації, доступної у держреєстрах, оскільки розроблене нею програмне забезпечення було несанкціоновано зламано", - сказано ц заяві.

1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Госинформюста призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої було потрібно декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

3 жовтня колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

7 жовтня Мін'юст заявив, що станом на 14 годину понеділка робота Єдиних та держреєстрів була повністю відновлена.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...