Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гендиректор холдингу в Литві вибачилася за скандальну передачу "Першого каналу"

Вівторок, 8 жовтня 2013, 21:26

Гендиректор холдингу, який випустив в ефір "Першого балтійського каналу" (ПБК) програму про події у Вільнюсі 13 січня 1991 року, яка призвела до скандалу, вибачилась перед литовцями.

Про таку реакцію Йоланти Буткявічене - гендиректора керуючого холдингу Baltic Media Alliance в Литві, який ретранслює ПБК, повідомляють РИА Новости.

Як відомо, основне мовлення "Першого балтійського каналу" являє собою ретрансляцію російського "Першого каналу".

Комісія з радіо і телебачення Литви в понеділок повідомила про те, що в програмі "Людина і закон", яка потрапила в ефір, були спотворені і тенденційно представлені події 13 січня.

У зв'язку з цим комісія почала розслідування і звернулася до Національної медіаради Латвії з приводу співпраці у встановленні відповідальності щодо транслятора, який провинився.

"Від імені компанії Baltic Media Alliance я хочу принести вибачення жителям Литви за те, що по одному з каналів, який ретранслюється нашим холдингом, показали образливу для громадянських почуттів кожного литовця програму про гіркі для всієї країни події 13 січня 1991 року", - йдеться в заяві Буткявічене.

За її словами, незважаючи на те, що більша частина передач тільки ретранслюється, співробітники Baltic Media Alliance відчувають відповідальність перед литовським суспільством, тому намагаються максимально контролювати зміст каналів.

"Показана під час моєї відсутності передача для мене як для керівника була випадом, який я оцінюю як провокацію. Тому, перервавши відпустку, я вилітаю до Литви, беру на себе відповідальність, буду робити все, щоб з'ясувати, чому передача з таким змістом потрапила в ефір", - заявила Буткявічене.

"Перший канал" Росії також прокоментував призупинення трансляції свого каналу: "Очевидно, це бачення члена Євросоюзу - Литовської республіки, про свободу слова в засобах масової інформації".

Напередодні консерватор Раса Юкнявічене запропонувала позбавити ПБК ліцензії.

Компанія Cgates, що надає послуги кабельного телебачення, не чекаючи закінчення розслідування Комісії з радіо і телебачення, тимчасово призупинила трансляцію ПБК.

Cgates - другий за величиною постачальник послуг кабельного телебачення в Литві, його передплатниками є близько півмільйона людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування