Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Росія закрила кордон водіям з України без попередження

П'ятниця, 1 листопада 2013, 16:05

Інформація про те, що Росія припинить приймати забезпечення транзиту за книжками міжнародних дорожніх перевезень (МДП) у пунктах митного пропуску вже з 28 жовтня, стала відома лише пообіді 28 жовтня.

Про це "Українській правді" повідомив один з автоперевізників, який вже 11 років займається міжнародними перевезеннями.

За його словами, офіційної інформації про нововведення з боку РФ  від Федеральної митної служби РФ не було взагалі.

"Ані на сайті ФМС, ані від посадових осіб Південного митного управління  (інформації не було). Вона не з'явилася до кінця понеділка", - зазначив експерт.

За його словами, про жодне "попередження заздалегідь" про зміни в оформленні документів не може навіть йтися.

"Лист про припинення забезпечення транзита за книгами МДП був підписаний 25 жовтня, а вже у понеділок, 28 жовтня з опівночі митниця припинила оформлювати грузи на пунктах пропуску", - пояснив він.

Фото з сайту asmap.ru
Фото з сайту asmap.ru

За даними експерта, про даний лист не було нічого відомо до другої половини понеділка. "Була інформація від водіїв, але офіційної інформації від ФМС не було взагалі", - додав він.

Також перевізник зазначив, що плани ФМС припинити дію книжок МДП на території Росії стосувалися  1 грудня поточного року, але не 28 жовтня.

Також експерт зазначив, що інформацію про відміну комітетом РФ "у ЗМІ взагалі не розкрито".

"Щось десь згадується, але дуже фрагментарно. А це дуже актуально для нас (перевізників, оскільки зачіпає і впливає на дуже велику кількість аспектів сфери транспорту в Україні", - зазначив експерт.

Як відомо, затори з'явилися через нові заходів щодо забезпечення транзиту, введених на Півдні Росії з 28 жовтня.  З понеділка митники в якості єдиного способу забезпечення дотримання митного транзиту приймають поруку, грошову заставу, банківську гарантію, заставу майна і попереднє декларування.

Станом на 1 листопада біля трьох пунктів пропуску на кордоні України і РФ у Ростовській області оформлення на в'їзд очікували близько 400 вантажівок.

Керівництву Амвросіївської та Новоазовської райдержадміністрацій доручено забезпечити питною водою всіх, хто простоює в черзі на кордоні, та вставити біотуалети.  На пунктах пропуску чергують бригади "швидкої допомоги". 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування