Три людини отримали "довічне" за теракт у "Домодєдово"

Понеділок, 11 листопада 2013, 08:24

Три фігуранта справи про підготовку теракту в аеропорту "Домодєдово" отримали довічні терміни.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Московського обласного суду, повідомляє "Інтерфакс".

Суд призначив Ісламу Яндієву, його братові Ілезу Яндієву і Баширу Хамхоєву покарання у вигляді довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму. Четвертий фігурант справи - ​​Ахмед Євлоєв - проведе в колонії загального режиму 10 років.

Іслам Яндієв у своєму останньому слові сказав, що розкаюється. Ахмед Євлоєв, який був братом смертника, що підірвався в аеропорту "Домодєдово", заявив, що нічого не знав про теракт, який готувався.

Інший підсудний - Башир Хамхоєв також просив винести щодо нього виправдувальний вирок, оскільки його вина в ході процеси не була доведена.

Згідно з вироком засуджені повинні виплатити цивільні позови потерпілим від 50 тисяч до 500 тисяч рублів залежно від заподіяної шкоди.

Терорист-смертник 24 січня 2011 року привів у дію вибуховий пристрій в залі прильоту міжнародних авіаліній аеропорту "Домодєдово".

За версією слідства, теракт був організований лідером злочинної організації "Імарат Кавказ" Доку Умаровим, у підпорядкуванні якого знаходилася банда під керівництвом Аслана Бютукаева і Суп'яна Абдуллаєва.

За інформацією прокуратури, учасники банди Ахмед Євлоєв, Башир Хамхоєв і брати Іслам і Ілез Яндієви допомогли смертнику Магомеду Євлоєву дістатися з Інгушетії в Москву, передали "пояс смертника" з вибухівкою, вибрали для злочину місце найбільшого скупчення людей, після чого відправили Євлоєва на таксі в аеропорт "Домодєдово", де він здійснив самопідрив.

В результаті теракту загинули 37 і постраждали 172 людини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...