Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонку і Захарченка просять покарати кандидатів-клонів

Понеділок, 11 листопада 2013, 12:48

Кандидати-двійники у одномандатному виборчому окрузі № 94 мають бути притягнуті до відповідальності.

Відповідний депутатський запит направив депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний до генпрокурора та міністра внутрішніх справ.

У документі наголошується, що в одномандатному виборчому окрузі №94 Центральною виборчою комісією у великій кількості реєструються однофамільці справжніх кандидатів.

"Реєстрація таких кандидатів-клонів здійснюється виключно для того, щоб заплутати виборця та перешкодити виграти кандидату у народні депутати у чесній боротьбі. Адже такі двійники не мають реального наміру вести виборчу кампанію", - уточнює Пишний.

Він наголосив, що за використання технології реєстрації кандидатів-двійників на виборах передбачено притягнення до кримінальної відповідальності.

"Якщо людина, яка є однофамільцем кандидата, вже зареєстрованого ЦВК, не збирається насправді вести виборчу кампанію, а проходить реєстрацію заради відтягування голосів справжніх кандидатів та заплутування виборців, - то правоохоронні органи мають вжити заходів реагування щодо фальсифікації виборчих документів, що передбачені статтею 158 КК", - пояснив він.

"Більш того, статтею 157 КК передбачена кримінальна відповідальність за перешкоджання здійсненню виборчого права", - зазначив депутат.

Так, впродовж останніх трьох тижнів по виборчому округу №94 було зареєстровано двійника єдиного кандидата від об’єднаної опозиції Віктора Романюка.

Аналогічне "клонування" відбувається і щодо ще двох кандидатів, зокрема, зареєстровано по два кандидати у народні депутати на ім’я Сергія Власенка та Юрія Кармазіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування