У "Борисполі" обіцяють паркінг не дорожче 100 гривень на добу з березня

Вівторок, 12 листопада 2013, 09:40

До березня 2014 року в "Борисполі " за 518 мільйонів гривень побудують паркінг біля терміналу D.

Про це розповів гендиректор аеропорту "Бориспіль" Олексій Кочанов в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на питання, коли буде вирішена проблема паркінгу навпроти терміналу D, він пояснив, що "напередодні проведення Євро-2012 проект заморозили" і зараз він стартує фактично заново.

"Сьогодні відновлено дію всієї проектної документації, будівництво розконсервоване і йде повним ходом. Ми вкладаємося в терміни і плануємо реалізувати проект до літнього сезону IATA - наприкінці березня наступного року", - зазначив Кочанов.

"Паркінг буде чотирьохрівневим, на 2038 машиномісць. Постараємося максимально автоматизувати процеси. Будуть встановлені автоматичні системи обліку та парковки", - розповів він.

При цьому гендиректор аеропорту уточнив, що на першому етапі не вдасться обійтися без паркувальників: "Про це свідчить досвід московського авіавузла. На жаль, не у всіх є банківські картки. Іноді вони не працюють. Це теж потрібно враховувати. Але перед собою таке завдання ставимо".

Качанів зазначив, що у "Борисполі" хочуть "застосувати диференційовану систему, на "будь-який гаманець".

"Погодинна парковка буде дорожче, а довгострокова (подобова) - дешевше. Така система працює в багатьох аеропортах світу, зокрема в Москві, Відні, Мюнхені, Франкфурті і тд. Також вартість паркування залежатиме від наближеності місця паркування до терміналу - чим ближче, тим дорожче", - пояснив він.

"Вартість буде не більше 100 гривень на добу. Сьогодні на парковках, які знаходяться віддалено від терміналу D (біля терміналу F і D), ціна - 60 гривень на добу", - додав чиновник.

При цьому він уточнив, що "на всіх функціонуючих у "Борисполі" паркінгах є 10 - хвилинна безкоштовна стоянка, ця практика продовжиться".

"Титул проекту по паркінгу затверджений ще до нас, на рівні 518 мільйонів гривень. Він не змінювався", - уточнив Кочанов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News