Кокс закликав Україну зробити наступний тиждень історичним, а не політичним

Середа, 13 листопада 2013, 20:59

Спостережна місія Європейського парламенту у складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса відвідає Україну наступного тижня.

Про це заявив Кокс.

"Наступного тижня ми відправимося в 27-у місію і проведемо стільки зустрічей, скільки необхідно часу, щоб убезпечити успіх. Фізично ми змучені, але наше бажання залишається незмінним", - сказав він у середу в Брюсселі на прес-конференції.

У свою чергу Кваснєвський заявив, що оцінює шанси позитивного розвитку ситуації в Україні наступного тижня як 50 на 50.

"Ми сподіваємося, що є шанс знайти рішення. Я бачу цей шанс 50 на 50", - сказав Кваснєвський на прес-конференції в середу.

Крім того, Кваснєвський і Кокс роз'яснили журналістам суть існуючих складнощів, але обидва політики сподіваються на позитивне вирішення ситуації.

"Давайте зробимо наступний тиждень історичним, а не політичним", - закликав Кокс.

Верховна Рада збереться на пленарні засідання 19-22 листопада.

Брюссель чекає ухвалення євроінтеграційних законів: про прокуратуру, про зміни до виборчого законодавства, а також закону, спрямованого на вирішення питання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

13 листопада відбувся звіт Кокса-Кваснєвського на Конференції президентів у Брюсселі.

Як відомо, на підставі їх звіту в Європарламенті країни-члени ЄС будуть приймати рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News