Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В опозиції кажуть, що справою Власенка влада відволікає увагу від свого провалу

Четвер, 14 листопада 2013, 09:25

Справу проти Сергія Власенка в опозиції називають новою хвилею політичних переслідувань.

Про це йдеться в спільній заяві трьох опозиційних лідерів: Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока і Віталія Кличка.

"Події останніх днів переконують, що президент Янукович остаточно торпедує можливість підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Попри те, що головною невирішеною проблемою для європейської інтеграції нашої країни залишається вибіркове правосуддя та ув’язнення Юлії Тимошенко, влада знову вдалася до відвертих політичних репресій".

В опозиції називають переслідування захисника Тимошенко Сергія Власенка політично мотивованим, а звинувачення, висунуті проти нього, "абсурдними".

"Керована президентом репресивна система вже не намагається надати своїм діям бодай подібність до здійснення правосуддя", - зазначено в заяві.

На їхню думку, "мета режиму — позбавити лідера опозиції будь-якого юридичного захисту та можливості звільнення, розтоптати останні сподівання людей на входження України до Об’єднаної Європи, залякати цілу країну і кожного українця бульдозерною тупістю каральної машини".

"Так звана "справа" Власенка — це чергова недолуга спроба влади відволікти увагу людей і уникнути відповідальності за те, що замість європейських перспектив Україну залишають у сірій зоні політично вмотивованого правосуддя, кричущого свавілля та бідності", - сказано в заяві.

"Але за кожну неправду і за кожен злочин колись доведеться відповідати", - нагадують опозиціонери.

Вони вимагають від Віктора Януковича "негайно припинити політичні репресії в Україні та повернути нашу державу на демократичний європейський шлях розвитку".

У середу очільниця фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс висловила побоювання, що "замість того, аби зійти зі шляху вибіркового та політично мотивованого правосуддя, цей напрямок Україна знову посилює".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування