Журналісти Forbes вирішили доробити останній номер

Четвер, 14 листопада 2013, 15:12

Журналісти української редакції журналу Forbes, які раніше написали заяви на звільнення через цензуру, вирішили доробити грудневий випуск.

Про це вони повідомили "Телекритиці".

При цьому грудневий випуск журналу буде останнім, який готуватиме ця команда українського Forbes.

"Ми написали заяви про звільнення у розпал здачі чергового номера. І доробимо його - так буде чесно перед читачами та героями статей", - заявили журналісти.

За їхніми словами нове керівництво пообіцяло, що номер "буде дороблений з дотриманням усіх журналістських стандартів".

При цьому підписувати останній наш номер буде не тільки головред Михайло Котов, але і перший його заступник Євген Дубогриз.

"Редакція Forbes вибрала його гарантом дотримання стандартів якісної журналістики. Ми докладемо всі сили, щоб наш останній номер був не гіршим за попередні 33", - йдеться у заяві журналістів.

Колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський думає, що міжнародний бренд Forbes не стане відбирати ліцензію в українського редакції через масові заяви про цензуру і звільнення.

"Сім'я Форбсів давно не має жодного відношення до стандартів і, здається, дасть (ліценцію - ред.) будь-кому, хто заплатить",- написав він на своїй сторінці на Facebook.

Про можливість забрати ліцензію в українських видавців у Forbes Media поки не говорять.

Раніше з'явилася заява 14 журналістів українського Forbes про звільнення за власним бажанням. Причиною звільнення вони назвали "спроби змінити редакційну політику".

У компанії Сергія Курченка, якій належить видання "Forbes-Україна",масове звільнення вважають провокаційним піар-ходом і кажуть, що справа не в зміні редакційної політики.

Котов був призначений головним редактором "Forbes Україна" (входить до холдингу UMH group) у липні, після купівлі холдингу бізнесменом Сергієм Курченком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування