Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" про проект опозиції по Тимошенко: це самодіяльність і шантаж

Четвер, 14 листопада 2013, 20:13

Опозиція зареєструвала неузгоджений варіант законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном, всупереч волі місії ЄС щодо консенсусу.

Про це заявив член робочої групи, депутат від Партії регіонів Віталій Журавський, якого цитує прес-служба партії.

"Не минуло й доби відтоді, як Олександр Кваснєвський закликав парламент ухвалювати рішення на основі консенсусу, а опозиція вчинила з точністю до навпаки", - прокоментував він інформацію про те, що на засіданні робочої групи голосами опозиції був прийнятий законопроект про лікування ув’язнених.

"Керуючись закликами європейських політиків до пошуку компромісу, Верховна Рада навіть створила відповідну робочу групу. До неї увійшли представники абсолютно всіх фракцій. З’явилася надія, що у парламент буде внесено єдиний узгоджений законопроект, під яким підпишуться всі члени робочої групи", - зауважив Журавський.

За словами депутата, напрацювання компромісного варіанту закону - запорука його ухвалення у сесійній залі.

"Ані у Партії регіонів, ані у опозиції немає достатньої кількості голосів для того, щоб самостійно ухвалити такий закон у сесійній залі. Позитивне голосування можливе лише у випадку наявності консенсусу між владою та опозицією", - наголосив депутат.

"Я був щиро здивований, дізнавшись про те, що опозиція всупереч волі місії Кокса-Кваснєвського, зареєструвала власний варіант закону, розуміючи усю примарність шансів на його ухвалення. Це самодіяльність і шантаж", - заявив Журавський.

"Це дивно ще й тому, що сьогодні Ірина Луценко сама ініціювала питання про неможливість ухвалення будь-яких рішень, оскільки на засіданні робочої групи були відсутні одразу її чотири члени. Ми оголосили перерву (у роботі групи) тільки тому, що хотіли, аби решта членів робочої групи могли пізніше долучитися до роботи над законопроектом", - уточнив депутат.

"І раптом ми дізнаємось, що законопроект уже "допрацьовано". Але за таких обставин цей проект закону не можна трактувати як спільне напрацювання робочої групи. Усі ці "ігри в наперстки" свідчать про те, що лідери опозиції категорично не бажають бачити Тимошенко на волі, а відтак роблять усе, щоб законопроект не був ухвалений у стінах парламенту", - заявив політик.

Раніше у четвер стало відомо, що представники опозиції в робочій групі доопрацювали законопроект про лікування Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування