Коморовський: Україна могла б виконати частину умов ЄС і після Вільнюса

П'ятниця, 15 листопада 2013, 09:22

ЄС повинен наполягати на виконанні Україною умов для підписання асоціації, але мусить також бути готовим вирішити, чи цих умов достатньо, чи частину з них можна реалізувати уже на етапі ратифікації Угоди.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає повідомлення РАР "Польське радіо".

Президент зізнався, що ще кілька тижнів тому він більш оптимістично дивився на можливість підписання асоціації з Україною.

Проте він підкреслив, що обов'язково слід зробити усе, щоб уможливити інтеграцію Києва із Заходом.

"Скажу, що сьогодні я дивлюся менш оптимістично (на можливість підписання асоціації – ред.), але надалі маю надію і маю бажання працювати до кінця", - заявив Коморовський.

Він підкреслив, що розуміє те, що "гра навколо напрямку руху України – чи на Схід, чи на Захід – триватиме до останніх годин, до моменту збору саміту у Вільнюсі".

"Поки що, думаю, слід говорити таким чином: постараймося зробити усе від нас залежне, аби уможливити інтеграцію України зі світом західним, щоб не ризикувати, що вона інтегрується зі світом східним, бо це завжди вилазило нам боком", - заявив польський президент.

За словами Коморовського, ЄС має наполягати на виконанні Україною всіх умов, але має бути готовим розібратись, чи не можна виконати частину із них уже після підписання Угоди – на етапі ратифікації.

"Це ж теж етап, коли Україні можна ставити умови", - пояснив він.

Як відомо, Україна планує підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Проте Київ досі не виконав частину умов ЄС, зокрема щодо реформи прокуратури, виборчого законодавства та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування