Через затоплену хімізброю море біля Керчі забруднено нафтою та залізом?

П'ятниця, 15 листопада 2013, 11:29

В акваторії Керченської протоки екологи виявили перевищення встановлених гранично допустимих концентрацій заліза в 3,2 - 4 рази, нафтопродуктів у 1,2 - 1,8 рази.

Про це повідомляє Азово-Чорноморська екологічна інспекція, передає "Керчь.ФМ".

За даними екологів, 31 жовтня фахівці Держекоінспекції виїжджали на ймовірне місце забруднення акваторії і не знайшли ніяких фактів забруднення.

"Залишки бочок, в яких ймовірно зберігалася хімічна зброя, не зафіксовано, сторонні запахи, які б вказували на випаровування хімічних речовин не виявлено, випадки масової загибелі водних живих ресурсів протягом літнього періоду 2013 року не зафіксовані" , - зазначають у екоінспекції.

Разом з тим екологи взяли проби води в акваторії в районі мису Білий і в районі сел. Героївське для проведення аналізів у Держекоінспекції.

"За результатами проведених досліджень екологи виявили перевищення в морській воді встановлених гранично допустимих концентрацій (ГДК) заліза в 3,2 - 4 рази, нафтопродуктів у 1,2 - 1,8 рази", - йдеться у повідомленні.

Фото з сайта Керчь.ФМ
Фото з сайта Керчь.ФМ

При цьому показники азоту амонійного, нітратів, нітритів, фосфатів не перевищують гранично-допустимі концентрації забруднюючих речовин для басейну Чорного та Азовського морів", - повідомляють в інспекції.

Разом з тим в екологічній інспекції підкреслили, що хіміко - аналітична лабораторія Держекоінспекції не атестована на проведення лабораторних досліджень з виявлення в морській воді отруйних речовин.

"У зв'язку з цим надати інформацію про наявність або відсутність у морській воді отруйних речовин екологи не можуть. Дане питання належить до компетенції підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України", - зазначили в інспекції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування