Прокуратура: перенесення канікул в Ужгороді відбулося з порушенням

П'ятниця, 15 листопада 2013, 13:54

Прийнявши рішення про перенесення шкільних канікул виконавчий комітет Ужгородської міської ради порушив закон.

До такого висновку дійшла прокуратура Ужгорода, повідомляє її прес-служба у п’ятницю.

Було встановлено, що рішенням "Про перенесення термінів осінніх канікул", були порушені вимоги ч. 3 ст. 15 закону "Про доступ до публічної інформації", яка передбачає, що проекти рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Крім того, в порушення ст.4 закону "Про місцеве самоврядування", яка визначає, що місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципі гласності, проект вищевказаного рішення не був заздалегідь оприлюднений на офіційному порталі Ужгородської міської ради.

Також прокурорською перевіркою встановлено, що посадовцями порушено й регламент виконавчого комітету Ужгородської міської ради, пункт 4.17 якого, визначає, що "рішення виконкому у випадках визначених законом, доводяться до відома населення".

Органами місцевого самоврядування після прийняття виконавчим комітетом Ужгородської міської ради даного рішення, не забезпечено належного інформування населення, зокрема учнів та батьків загальноосвітніх навчальних закладів міста, про перенесення осінніх канікул на зимовий період.

"Відтак, мною внесено подання Ужгородському міському голові, у якому ставиться вимога провести службову перевірку щодо бездіяльності службових осіб управління освіти міськради, притягнення до відповідальності винних осіб за неналежне виконання службових обов’язків, послаблення організації роботи з питань додержання вимог законів", - повідомив прокурор міста Іван Штефанюк.

28 жовтня близько 2 тисяч школярів та їхніх батьків вийшли на мітинг проти відміни осінніх канікул.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...