Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі висунув умови участі в інавгурації нового президента

П'ятниця, 15 листопада 2013, 19:53

Президент Грузії Михайло Саакашвілі візьме участь у церемонії інавгурації новообраного президента Гиоргія Маргвелашвілі, якщо влада пообіцяє припинити переслідування лідерів колишньої правлячої партії "Єдиного національного руху".

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу глава адміністрації президента Андро Барна.

"Президент Саакашвілі візьме участь у церемонії інавгурації 17 листопада у разі публічної заяви нової влади про припинення практики політичного переслідування наших лідерів, а також у разі, якщо будівля президентської резиденції в Тбілісі не змінить призначення. Це не примха - це умова того, що Грузія не повернеться назад", - сказав він.

Він також повідомив, що Саакашвілі задовольнив відставку секретаря Ради національної безпеки Грузії Гігі Бокерія і всіх раніше ним призначених губернаторів.

Тим грузинський лідер написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що він щиро бажав, незважаючи на розбіжності з політикою нової влади, бути присутнім на інавгурації, однак не має наміру цього робити в той час, коли нова влада продовжує переслідувати представників колишньої влади.

У заяві Саакашвілі висловлює жаль з приводу низки рішень нової влади, серед яких повернення парламенту Грузії з Кутаїсі в Тбілісі, припинення військового виробництва та будівництва оборонних споруд навколо Тбілісі, а також відмова від використання побудованого в період його президентства президентського палацу.

"Це дуже сумні кроки, які важко позначаться на Грузії, так само як відмова нового президента використовувати термін "окупація" або відмова засудити російську агресію проти нашої країни", - підкреслив Саакашвілі, висловивши при цьому впевненість, що "ніхто не зможе повернути Грузію в минуле".

Разом з тим Саакашвілі зазначає, що хоче побажати новій владі "успіхів у подоланні економічної кризи, подоланні російського тиску і в продовженні процесу євроатлантичної інтеграції".

Підбиваючи підсумки, Саакашвілі заявив, що "не має наміру в будь-якій формі заважати новій владі" і хоче "на даному етапі утриматися від участі в щоденніому політичному житті Грузії".

"Незважаючи на це, я завжди буду готовий стати поруч зі своїм народом, коли побачу цю необхідність", - заявив Саакашвілі.

За його словами, зараз він розглядає кілька пропозицій від провідних зарубіжних університетів з питання створення пов'язаного з його ім'ям нового міжнародного наукового центру і саме цим він має намір зайнятися найближчим часом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...