Рибак про закони щодо лікування ув’язнених: цього тижня або ніколи

Субота, 16 листопада 2013, 12:26

На наступному пленарному тижні у Верховній Раді можуть бути розглянуті усі зареєстровані у парламенті законопроекти щодо лікування ув’язнених осіб за кордоном

Про це 16 листопада заявив голова ВР Володимир Рибак, повідомляє прес-служба спікера.

За словами Рибака, питання про порядок лікування засуджених за кордоном залишається найбільш складним і "ані робоча група, ані профільний комітет не розглянули це питання і не прийнято жодних рішень".

При цьому спікер не виключив, що на наступному пленарному тижні Погоджувальна рада може ухвалити рішення щодо розгляду усіх зареєстрованих у парламенті законопроектів на цю тематику, і заявив, що готовий винести їх на розгляд і голосування

"Іншого часу, окрім як цей тиждень, у нас більше немає", - заявив Рибак.

Також він наголосив, що "відсутнє порозуміння між представниками більшості і опозиції щодо прийняття такого законопроекту".

"Що стосується лікування, то на даний час я не бачу ще порозуміння, що такий закон може бути прийнятий у парламенті, - сказав він. - Але йдуть досить непрості, складні переговори".

При цьому він висловив сподівання, що більшості і опозиції вдасться досягти консенсусу з цього питання.

Як відомо, 11 листопада засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який мав розглянути "закони Тимошенко", не відбулося через відсутність кворуму

Засідання проігнорували усі представники Партії регіонів, окрім Віталія Журавського, який прийшов,  але не зареєструвався. Таким чином комітет не зміг ухвалити жодного рішення, через що провладна частина комітету знову отримала звинувачення від опозиціонерів у намаганнях зірвати саміт у Вільнюсі.

Пізніше робоча група, яка займається розробкою законопроекту про лікування ув'язнених закордоном, ухвалила рішення розробити єдиний законопроект на основі 5-ти раніше запропонованих.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування