Європа має усвідомити відповідальність за Україну – ЗМІ

Субота, 16 листопада 2013, 15:34

Напередодні саміту у Вільнюсі та рішення щодо асоціації з Україною Європа має усвідомити власну відповідальність за геополітичний вибір цієї країни.

Про це йдеться у публікації німецького тижневика "Die Zeit", пише "Укрінформ".

"Всі умови щодо укладення Угоди про асоціацію, крім звільнення Тимошенко, Україною виконано, виконання останньої передумови можна очікувати вже ближчим часом. На цьому фоні актуальним стає питання прийняття країнами ЄС на себе відповідальності за подальшу долю та розвиток України, з огляду на значний тиск з боку Росії", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що на шляху євроінтеграції Україна здійснила цілий ряд масштабних реформ.

Також видання підкреслює, що для продовження реформ та спротиву економічному тиску Росії Україні буде вкрай необхідна масштабна, передусім фінансова допомога з боку ЄС, у наданні якої провідні європейські політики вже запевнили українське керівництво.

У публікації зазначається важлива роль політики щодо євроінтеграції, яку впроваджує президент Віктор Янукович.

"Президент Янукович, який підтримував тісні стосунки з Росією та "відчув смак диктатури", в кінцевому рахунку, схоже, обрав шлях розвитку у напрямку правової держави. Для завершення цього іміджу необхідно лише остаточно вирішити питання щодо подальшої долі Тимошенко", - йдеться у публікації  Die Zeit.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування