Енергетики позичили 30 мільйонів, щоб розрахуватися за електрику та газ

Неділя, 17 листопада 2013, 10:27

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" уклало угоду з ПАТ "Банк "Київська Русь" відкриття кредитної лінії з лімітом в сумі 30 млн грн.

За даними "Вісника державних закупівель", кредитну лінію відкривають на рік під 17,15% річних, пишуть "Наші гроші". 

Кредит беруть для рефінансування кредитних зобов’язань в інших банках, а також для розрахунку за куповану електричну енергію, природний газ і кам’яне вугілля.

Нагадаємо, у серпні "Укрінтеренерго" вже брало у "Київської Русі" кредит у розмірі 70 млн грн. на ці ж потреби.

Під заставу кредиту дають майнові права на виручку за договорами, укладеними "Укрінтеренерго"  з контрагентами на реалізацію теплової та/або електричної енергії, інших товарів, товари в обороті (у т.ч. теплоенергія та/або електроенергія) та запаси (у т.ч. вугілля).

Окрім "Київської Русі" Віктора Братка та державного "Укргазбанку" участь у тендері намагалося взяти ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" Олександра Януковича, яке пропонувало кредит під 17,48%.

Пропозицію відхилили за неповний пакет документів – банк не надав копію довідки з ЄДРПОУ, оригінал  довіреності на підписання Договору про закупівлю та копію звіту про прибутки і збитки за 2012 рік.

"Укрінтеренерго" – державне підприємство Міненергетики й вуглепрому, створене у 1993 р. з метою підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності енергетичної галузі України.

Підприємство постачає обладнання для підприємств енергетичної галузі, а також здійснює експорт електроенергії в країни Європи, зокрема в Угорщину, Словаччину, Румунію, Молдову та ін. Разом з тим останні кілька років з ринку експорту державну компанію витісняє "ДТЕК" Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування