Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС: позитивне рішення може бути 28 листопада у Вільнюсі

Понеділок, 18 листопада 2013, 10:13

Позитивне рішення щодо підписання асоціації України та Європейського Союзу може бути прийнято і безпосередньо 28 листопада о Вільнюсі.

Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Ян Тадеуш Томбінський в інтерв'ю газеті "Сегодня", напередодні засідання ради міністрів закордонних справ ЄС, яке пройде 18-19 листопада.

"Я не буду присутній на засіданні міністрів закордонних справ, тому не можу дати повноцінну відповідь. Але, безумовно, міністри будуть оцінювати ситуацію, яка склалася за десять днів до Вільнюського саміту", - зазначив він.

"На сьогодні ми знаємо, що деякі політичні орієнтири виконані не були. Не прийнято закон про прокуратуру і зміни законодавства, що стосуються виборів, і не вирішено питання, яке ми називаємо "вибірковим правосуддям". І це не відповідальність 28 міністрів закордонних справ країн Євросоюзу вирішувати ці питання", - уточнив посол.

"Два посланника Європарламенту - екс-президенти Пет Кокс і Олександр Кваснєвський - сказали, що поки рішення немає. Це означає, що поки немає і негативної відповіді. Тобто поки негативного рішення щодо Угоди про асоціацію прийнято не було", - вважає Томбінський.

"Але сигнали, що виходять з Києва, викликають тривогу. Саме сигнали, що виходять з Києва, а не з Брюсселя. Брюссель налаштований дуже позитивно. Якщо оцінювати дії, а не слова, то в цьому відношенні Брюссель робить усе можливе для підписання Угоди під час Вільнюського саміту", - додав він.

При цьому посол запевняє, що позитивне "рішення (по асоціації з ЄС) може бути прийнято і безпосередньо 28 листопада о Вільнюсі, без будь-яких додаткових засідань".

"Лідери країн Євросоюзу будуть присутні на саміті, проте вони повинні отримати мандат від своїх урядів і парламентів. А оскільки не всі умови, узгоджені з українським урядом і президентом на саміті Україна-ЄС у лютому, на даний момент виконані, то складно уявити, як це може бути зроблено в настільки короткий термін", - додав Томбінський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...