Віце-канцлер Австрії у четвер буде переконувати Януковича

Понеділок, 18 листопада 2013, 11:08

Віце-канцлер і міністр закордонних справ Австрії Міхаель Спінделеггер має намір переконати Віктора Януковича знайти рішення ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це Спінделеггер заявив у понеділок у Брюсселі напередодні засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, передає "Інтерфакс-Україна".

Він сказав, що під час майбутньої зустрічі з Януковичем у четвер у Відні має намір переконати його знайти рішення ситуації з Тимошенко.

"Ми всі знаємо, що це в руках президента Януковича - знайти рішення. У нас буде зустріч у четвер у Відні вранці, і ми будемо намагатися переконати його щось зробити", - повідомив міністр.

У зв'язку з цим Спінделеггер заявив, що "хотів би бачити, що щось відбувається в Україні: або це нове законодавство, або рішення президента".

У свою чергу міністр закордонних справ і торгівлі Ірландії Іемон Гілмор сподівається на підписання угоди про асоціацію з Україною, за умови вирішення ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Я б хотів бачити, що угода про асоціацію буде підписана у Вільнюсі, але це повинно бути зроблено на основі виконання умов, що включає вирішення проблеми виборчого правосуддя і вирішення проблеми Тимошенко", - заявив він.

При цьому Гілмор підкреслив, що "справа не тільки у Тимошенко, бо її справа - це символ або індикатор, якщо хочете, де знаходиться Україна в плані верховенства права".

"До Вільнюса повинна бути зроблена конкретна робота", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News