Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ: Величезна кількість кандидатів потрібна для хаосу і контролю

Понеділок, 18 листопада 2013, 11:10

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що величезна кількість кандидатів на окрузі має на меті встановлення контролю над ДВК та ускладнення виборчого процесу.

Про це він розповів у коментарі "Українській правді".

"Перша мета це формування більшості у дільничних комісіях. Велика кількість кандидатів потрібна, бо через жеребкування вже у дільничних комісіях, через них можна отримати квоти", - зазначив Черненко.

"І друга мета великої кількості – це ускладнення виборчого процесу. Наприклад, щоб надрукувати бюлетень, потрібно зменшувати шрифт. А якщо вони всі зміняться, в бюлетені треба буде ставити штамп "вибув". Якщо  бюлетень буде маленьким шрифтом, то печатка "вибув" може бути поставлена випадково напроти іншого прізвища", - додав Черненко.

Крім того він додав, що небезпека може бути ще й у тому, що, у приміщеннях ДВК фізично може не вистачити місця для спостерігачів всіх цих кандидатів.

"А якщо кожен з цих кандидатів свою довірену особу або спостерігача надішле на дільницю, там же не вистачить місця. А якщо вони когось не пустять, то це дасть підстави через суд скасувати результати голосування на дільниці", - пояснив  він.

"Тобто мета  - це створення керованого хаосу під час виборів для того, щоб ускладнити друк бюлетенів, роботу комісії і, можливо, якщо на виборах щось піде не так, це створює додаткові можливості для зриву виборів", - додав він.

Як відомо, у 94 окрузі в Обухові-Василькові, станом на понеділок зареєстровано 83 особи, а у 223 у Києві – 66. ЦВК розглянула ще не всі подані документи і має право до 19 листопада реєструвати кандидатів у депутати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування