Рада вирішуватиме долю України і ЄС у четвер

Вівторок, 19 листопада 2013, 11:14

Верховна Рада розглядатиме всі євроінтеграційні закони в четвер першими питаннями.

Про це таке рішення Погоджувальної ради повідомив спікер Володимир Рибак.

"На погоджувальній раді домовились, що в четвер на цьому тижні першими питаннями порядку денного почнемо з розгляду євроінтеграційних законів, в тому числі і тих 4 законів, які з сьогоднішнього дня переносяться на четвер", - сказав Рибак, маючи на увазі проекти про лікування ув’язнених за кордоном – Лабунської, Міщенка, лідерів опозиції про амністію та Купчака.

"Прошу керівників комітетів забезпечити до підготовки всіх цих проектів для розгляду в сесійній залі", - сказав Рибак.

Крім того, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція відкликає свої правки до закону про прокуратуру, щоб пришвидшити його розгляд у другому читанні.

"Загалом до закону про прокуратуру подано 804 поправки, з яких Партія регіонів, не підтримавши свого президента, подала 348 поправок. Ми як опозиція, відкликаємо всі поправки за виключенням 10, які визначені Венеціанською комісією. А це більше, ніж 250 поправок відкликаються опозицією", - наголосив Яценюк.

Те саме стосується законів про вибори. ПР внесла правки до закону. Ми погоджуємося з  рішенням комітету і готові проголосувати за те рішення комітет, яке було прийнято вчора і проголосувати.

Щодо  законів по лікування ув'язнених, Яценюк заявив: "На всі компроміси ми пішли".

"Редакція закону, підготовленого опозицією, повністю відповідає тій концепції, яку партія регіонів висловила", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування