Суд відмовився зобов'язати ЦВК скасувати реєстрацію Корнацького

Вівторок, 19 листопада 2013, 17:41

Вищий адмінсуд визнав законним рішення Київського апеляційного адмінсуду, яким той відмовився зобов'язати ЦВК скасувати свою постанову про реєстрацію кандидатом у депутати в окрузі №123 Аркадія Корнацького.

Про це повідомила прес-служба суду.

Згідно з інформацією, 19 листопада 2013 року Вищий адмінсуд залишив без задоволення апеляцію кандидата в депутати від "Радикальної партії Олега Ляшка" Олега Найди в окрузі № 132, а постанову Київського апеляційного адмінсуду від 15 листопада 2013 року залишив без змін.

Київський апеляційний адмінсуд 14 листопада позов Найди про скасування реєстрації Корнацького залишив без розгляду у зв'язку із пропуском строку звернення до суду.

У вівторок на засіданні колегія суддів Вищого адмінсуду погодилася з висновком суду першої інстанції, і визнала, що постанова ЦВК про відмову в скасуванні постанови про реєстрацію Корнацького кандидатом прийнято в межах повноважень.

Як відомо, 13 листопада ЦВК відмовилася прийняти до розгляду по суті скаргу Найди з вимогою скасувати постанову про реєстрацію кандидатом від партії "Батьківщина" Корнацького в окрузі №132 у Миколаївській області.

У скарзі позивач просив визнати бездіяльність ЦВК в питанні визначення приналежності Корнацького до партії "Народний Союз "Наша Україна" (НСНУ).

Водночас представник Корнацького Сергій Рохманов заявив, що наданий ЦВК документ про приналежність Корнацького до партії "Народний Союз "Наша Україна" є підробкою.

ЦВК звернулась у Генпрокуратуру із проханням перевірити дійсність наданого документа.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування