У родичів Маркова в Одесі проводять обшуки, активістів "Родини" – затримали

Субота, 2 листопада 2013, 16:56

За участь у подіях під облуправлінням МВС в ніч на 23 жовтня в Одесі під варту взято двох активістів партії "Родина".

Про це повідомляє прес-служба Ігоря Маркова.

"Близько 18:00 1 листопада суддя Приморського райсуду Олександр Капля виніс рішення про взяття під варту на 2 місяці активіста партії "Родина" Геннадія Данько, підозрюваного в участі в штурмі будівлі головного управління МВС в Одеській області", - зазначено у повідомленні.

При цьому суд відмовився призначити грошову заставу.

За словами адвоката затриманого, ані підозрюваному, ані його захисту не було надано жодних матеріалів, які підтверджували б, що Данько дійсно брав участь у будь-яких протиправних діях.

"При цьому було заявлено, що перебування Данько на волі дозволить йому чинити тиск на якихось неназваних свідків і потерпілих, у зв'язку з чим суд і виніс рішення про його взяття під варту", - зазначив адвокат.

Захист має намір оскаржити рішення суду і направить скаргу на неправомірні дії судді до кваліфікаційної комісії суддів.

Крім того правоохоронці вимагали взятии під варту ще одного активіста "Родини" - Олександра Дарчука . Пізніше рішенням суду Дарчук також був взятий під варту. За даними видання "Думская.net", затримані - охоронець та водій Ігоря Маркова.

Число заарештованих у справі про штурм облУВС збільшилося до шести осіб.

Водночас 2 листопада в Одесі в квартирах родичів заарештованого екс-нардепа Ігоря Маркова проводяться обшуки.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на представника партії "Родина", обшук здійснюють у трьох квартирах співробітники Головного слідчого управління МВС України, які прибули з Києва.

Міліціонерів охороняють бійці спецпідрозділу МВС "Беркут". Санкція на проведення обшуків видана Печерським районним судом Києва.

Як відомо, 12 вересня Вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата Ради Ігоря Маркова.

22 жовтня в Одесі Маркову було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Йому інкримінується організація та побиття учасників пікету проти встановлення пам'ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році.

У ніч на 23 жовтня його перевезли в Київ. Суд обрав запобіжний захід для колишнього нардепа Ігоря Маркова у вигляді тримання під вартою до 20 грудня. Марков сидітиме в одному з київських СІЗО, проте ще не визначено, де саме.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування