Мельник єдиний, хто зміг зняти електронний браслет - міліція

Середа, 20 листопада 2013, 15:38

Міністерство внутрішніх справ заперечує можливість поломки електронних браслетів спостереження.

Про це на прес-конференції сказав начальник управління зі зв'язків із громадськістю МВС Сергій Бурлаков, повідомляють "Українські Новини".

Так він відреагував на слова активіста партії ВО "Свобода" Сергія Бондара, який раніше заявляв про постійну несправність одягнутого на нього електронного браслета.

"Інформації про технічні несправності електронних браслетів у нас немає", - сказав Бурлаков.

Він також зазначив, що МВС поки не має наміру закуповувати додаткові браслети, підкресливши, що цілком достатньо вже придбаних 527 штук.

У свою чергу, начальник Головного слідчого управління МВС Микола Чинчін повідомив, що за рік домашній арешт із одяганням електронного браслета застосували до 200 підозрюваних, з яких 127 дотепер носять його на собі.

Водночас він сказав, що 18 підозрюваних порушили умови перебування під домашнім арештом, залишивши дозволену територію перебування.

При цьому Чинчін зазначив, що тільки колишній керівник Національного університету податкової служби, екс-депутат Петро Мельник із зазначених 18 осіб залишив територію України й перебуває в міжнародному розшуку.

"Мельник - це єдиний із них. Всі решта на місці, нікуди не втекли", - підкреслив начальник Головного слідчого управління МВС.

Бурлаков повідомив, що в європейських країнах деякі підозрювані навіть самі платять орендну плату за електронні браслети з метою обрання для них домашнього арешту як запобіжного заходу.

Він зазначив, що такий запобіжний захід є дуже гуманним, оскільки практично не сковує пересування людини.

Як відомо, співробітники міліції 7 серпня одягли електронний пристрій спостереження на Мельника, однак пізніше він позбувся його і втік.

Підполковник МВС Микола Бедрій і капітан Василь Вдовиченко обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила втечу екс-ректора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування