Янукович натякнув Фюле, що не планує підписувати асоціацію – ЗМІ

Середа, 20 листопада 2013, 16:50

Президент Віктор Янукович під час зустрічі з комісаром Євросоюзу Штефаном Фюле дав зрозуміти, що не планує підписувати Угоду про асоціацію.

Про такий перебіг переговорів на найвищому рівні пише видання KyivPost з посиланням на свої джерела.

"Президент України Віктор Янукович, очевидно, сказав комісару Європейського союзу Штефану Фюле, що він не планує підписувати Угоду про асоціацію в Вільнюсі", - пише видання.

За інформацією іншого його джерела, "міністр закордонних справ Леонід Кожара сказав щось подібне Яну Томбінські, послу ЄС в Україні".

KyivPost пише, що на реалістичність такого сценарію вказує і явне небажання представників Партії регіонів вирішувати "питання Тимошенко" у парламенті.

Видання пише, що дехто з опозиції вважає, що так Янукович намагається "підняти ціну" і виторгувати у Європи якісь вигоди. Але це може не вдатись, бо "домінуючим почуттям серед чиновників ЄС є розчарування і відчуття зради", - пише видання.

Як відомо, Штефан Фюле після зустрічі з Януковичем заявив, що Євросоюз з нетерпінням чекає на рішучий крок України на шляху до євроінтеграції.

Керівники європейських держав та зовнішньополітичних відомств в останні дні різко змінили риторику щодо Києва.

Глава МЗС Польщі Сікорскі заявив, що шанси України зменшуються, і тепер їх менше 50%.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що відповідальність за підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію лежить на президентові Януковичі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування