Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євромайдани у регіонах: у Луцьку роздають апельсини, у Дніпропетровську погрожують "тітушками"

П'ятниця, 22 листопада 2013, 13:03

У містах України тривають акції на підтримку євроінтеграційного курсу держави та проти рішення уряду призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Так, у Луцьку на Євромайдані всім охочим пропонують апельсини. Активісти продовжують вимагати підписання угоди про асоціацію з ЄС на Театральному майдані під гаслами "Українці – за євроінтеграцію", "Хочемо в Європу! Хочемо порядку", повідомляє "ZIK".  За додержанням громадського порядку слідкують декілька правоохоронців.

Фото
Фото М.Ватащука

У Донецьку місцевих жителів закликають зібратися в центрі міста, щоб заявити про підтримку євроінтеграційного курсу України, повідомляють "Донецьк. Коментарі". Активісти пропонують провести акцію 22 листопада о 18:00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку.  Повідомлення з такими закликами публікуються в твіттері з хеш- тегами #Donetsk, #Донецьк і #Євромайдан, а також у Facebook.

При цьому представники донецьких облорганізації "Батьківщини" та "Свободи" поки не ухвалили офіційного рішення про участь в акції протесту, на яку через соцмережі закликають прийти донеччан. 

Разом з тим в управлінні зв'язків з громадськістю Донецької міськради заявили, що поки заявок на проведення акцій протесту в Донецьку в найближчі дні немає.

У свою чергу в управлінні МВС у Донецьку заявили, що не готують заходів щодо посилення охорони громадського порядку на 22 листопада, а заявки про проведення на території міста масових заходів до них не надходили.

У Дніпропетровську організатори Євромайдана зібрали близько 40 учасників з плакатами "Геть від деспотічної Москви", "Наш дім - Європа"  і декількома цитатами Шевченка.

Організатори акції повідомили, що в заявці на акцію вони вказали на передбачуваних 200 учасників, проте через те, що 22 листопада робочий день, прийти змогли далеко не всі, повідомляють "Дніпропетровськ. Коментарі". При цьому організатори акції заявили, що на їх адресу вже надійшли погрози про зрив акції із застосуванням молодих людей спортивної статури.

Фото - Дніпропетровськ.Коментарі
Фото - "Дніпропетровськ.Коментарі"
 

Кількість міліціонерів, що стежать за громадським порядком, не перевищує 10 осіб.  Учасники Євромайдану рушили центральним проспеком міста у бік Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як повідомляє "ZIK" з посиланням на облорганізацію "Батьківщини", у Чернівцях опозиція має намір проводити безперервний мітинг на Центральній площі на підтримку євроінтеграції впродовж 10 днів.

Мітинг триватиме до 24:00 1 грудня. На площі встановлено намет ВО "Батьківщина". Мають намір підтримати акцію "УДАР" і "Свобода". Перший масовий мітинг буде проведено 22 листопада о 17:00.

На Закарпатті Євромайдан планується розпочати на площі Театральній в Ужгороді у неділю о 13:00.

Окрім того у зв'язку зі зривом владою евроінтеграції України ВО "Свобода" ініціює проведення позачергових сесій місцевих рад. Так, на вівторок, 26 листопада, планується скликання позачергових сесій Львівської, Тернопільської та Івано-Франківських обласних рад.

Також націоналісти планують скликання всіх місцевих рад, де представлені фракції "Свободи".

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: