Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ "аргументовано" пораділи відмові Януковича від ЄС

П'ятниця, 22 листопада 2013, 15:31

Російські видання у своїй реакції на рішення українського уряду призупинити подальшу підготовку до підписання асоціації з ЄС виявилися досить стриманими, аналізуючи та пояснюючи причини такого рішення Януковича і Азарова.

Так, російський "Комерсант" зазначає: "рішення президента України виглядає логічно".

"Рішення президента України виглядає логічно. Реальні плюси від початку інтеграції з ЄС можливі лише у віддаленій перспективі, мінуси ж від сварки з Москвою можуть проявитися вже завтра. А різке погіршення і без того складного економічного становища в країні напередодні президентських виборів загрожує для Віктора Януковича не тільки поразкою на них, а й серйозними проблемами у разі приходу до влади його політичних опонентів", - пише видання.

 

У свою чергу Газета.Ru відзначає: "відмови від укладення угоди про асоціацію з ЄС могли сприяти нові домовленості з Москвою" - швидше за все, мова йде про позики розміром не менше $10 млрд.

"Наступного року, швидше за все, українським властям все ж доведеться зробити вибір між ЄС та Митним союзом, а в найважливішому для себе питанні - газовому - Україна може розраховувати на зниження ціни лише у разі інтеграції з Росією".

 

У свою чергу Lenta.Ru пояснює, що саме Янукович дав задній хід євроінтеграції й ображатися на таке рішення Януковича "європейцям варто лише на самих себе".

"Янукович дав задній хід і якщо не повністю загнав євроінтеграційні процеси в глухий кут, то очевидно відкинув їх далеко в минуле.... Різкий поворот в українській зовнішній політиці пов'язують із зустріччю, яку 9 листопада провів з Януковичем російський президент Володимир Путін" , - пише Lenta.Ru.

"Ображатися в даному випадку європейцям варто лише на самих себе", - зазначає видання: методи політичного та економічного тиску Москви на Україну "давно мали б переконати Брюссель у тому, що змагатися з Кремлем, використовуючи виключно високу дипломатію, заняття малоперспективне, тим більше коли маєш справу з Україною, яка вміє торгуватися".

 

Висловив свою думку і екс-голова забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії (НБП) Едуард Лимонов.

У своєму блозі на "Снобі" він зазначив: "Євросоюзу не вдалося викрутити руки Україні і примусити їй до асоціації з собою".

"Все ж piдна ненька Україна виявилася неслабкою країною, де у Верховній Раді розгорнулась реальна найтяжча політична боротьба. Нам, "москалям" нещасним, залишається тільки заздрити такій мірі свободи політичної боротьби, яку проявила Верховна Рада", - зазначив він.

 

Думками та оцінками рясніє і Livejournal, зокрема - з приводу Євромайдана.

Так, блогер Олег Макаренко зазначає: "Чому українці вийшли на Майдан? Тому що український уряд вчора раптово закомизився і відмовився віддавати Україну на розграбування Європі".

"Чому Янукович відмовився виконувати накази європейців і розвернувся в бік Кремля? ... Пічіна лежить в звичайному західному цинізмі ".

"У даній ситуації відмова Януковича підкорятися наказам Заходу цілком може врятувати Україну від незавидної долі. Втім, майданщики цих простих речей не те , що не розуміють ... вони мислять іншими категоріями: прорватися до Європи, а там все як-небудь налагодиться".

При цьому автор зазначає, що "русофоби не можуть відповісти на найпростіше запитання: як саме Україна збирається компенсувати втрати від планованого знищення промисловості і закриття своїх АЕС".

 

Політолог Лев Вершинін пише про рішення української влади відмовитися від ЄС наступне: "Януковичу з "ближнім колом" стало ясно, що їхні долі вирішені. До 2015 року потерплять, а потім проженуть. Можливо, не посадивши, але, в будь-якому випадку, обібравши. І альтернативи ніякої, тому що всі спроби якось всидіти будуть зметені "вулицею", - причому не горезвісною "Свободою", а бойовиками зовсім інших, мало відомих і зовсім невідомих організацій, включаючи і "особисті армії" деяких кандидатів у президенти".

"Насправді, гра пішла ва-банк. Америка (і Брюссель з Берліном, але, в першу чергу все-таки Америка) дала відмашку на "революцію", яку готували довго і ретельно", - зазначає він, говорячи про події у Києві в ніч на 22 листопада.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...