Сало: Судилище над євромайданом у Львові - "технічна помилка"

Субота, 23 листопада 2013, 17:36

Львівська облдержадміністрація не намагається заборонити євромайдан, а рішення суду щодо заборони встановлення наметів на площах Львова - "технічна помилка".

Про це заявив голова Львівської ОДА Олег Сало, повідомляє "Zaxid.net".

Губернатор пообіцяв "розібратися у ситуації, що стосується судового позову" з вимогою заборонити намети на Євромайдані у Львові.

"Я розберуся в ситуації. Хто подав позов і я більш, ніж упевнений, що ці люди зі мною працювати не будуть",- сказав Сало.

Як відомо, 23 листопада суд заборонив встановлення малих архітектурних форм з 6:00 23 листопада до 29 листопада за адресами пр. Свободи, 1, пл. Ринок, 1, вул. Університетська, 1 та вул. Винниченка, 18.

Позов до суду подало управління охорони історичної спадщини Львівської ОДА. Керівник управління Андрій Левик згодом підтвердив, що позов дійсно подало очолюване ним управління.

Разом з тим, як повідомляє ZIK,  юристи ГО "Зарваницька громадська ініціатива" планують оскаржувати дане рішення в апеляційній інстанції.

"Постанова суду була винесена за позовом Відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА, що є безпрецедентним випадком в українському судочинстві - усі позови подаються, переважно, органами місцевого самоврядування", - зазначили юристи.

Тож начальник відділу – А.Левик - перевищив свої повноваження та порушив Конституцію.

За словами юристів, єдиною правовою підставою для задоволення позову є визнання судом того факту, що проведення мирного заходу "може створити реальну небезпеку заворушень чи злочинів, загрозу здоров’ю населення або правам і свободам інших людей".

У суда не було жодних доказів, які б свідчили про реальну небезпеку заворушень чи злочинів, підкреслюють юристи. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування