Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк закликав Януковича вигнати Азарова й летіти до Вільнюса

Неділя, 24 листопада 2013, 13:43

Учасники народного віче "За європейську Україну" вимагають від президента Віктора Януковича відправити у відставку уряд Миколи Азарова і підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це заявив зі сцени на Європейській площі один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк.

"Ми вимагаємо від так званого уряду і президента скасувати своє рішення про зупинку євроінтеграції. І до Вільнюса ми будемо пікетувати Кабінет міністрів з вимогою скасувати це антиєвропейське і антиукраїнське рішення", - сказав також політик.

Окрім того, за його словами, учасники зібрання вимагають від Януковича полетіти на саміт до Вільнюса 28 листопада і підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Яценюк також повідомив, що представники української опозиції 27 листопада збираються полетіти до Вільнюса і передати прохання, "щоб Європа залишила відкриті двері для великої української держави, яка посяде гідне місце в Європейському Союзі".

"Сьогодні на європейському майдані ми розпочали збір підписів мільйонів українців зі зверненням до Євросоюзу: прийміть Україну, ми як український народ на те заслуговуємо", - повідомив політик.

За його словами, учасники зібрання також звертаються до європейських партнерів України з проханням скасувати візовий режим: "Ми хочемо, щоб кожен українець мав право безвізово їздити до Європи. Відкрийте кордони, і це буде реальний крок до європейської інтеграції".

Водночас Яценюк висловив переконання, що Янукович і його уряд не будуть виконувати Угоду про асоціацію з ЄС навіть в разі її підписання, оскільки "вони щиро ненавидять Україну і демократію".

"Тому ми можемо чітко сказати: якщо угода буде підписана, її буде виконувати новий президент, новий уряд і новий парламент", - заявив політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...