Прокуратура вивчає порушення проти євромайданівців і силовиків

Понеділок, 25 листопада 2013, 16:27

Станом на 25 листопада до правоохоронних органів Києва надійшло 16 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень під час євромайдана.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Під час акції біля Кабміну 24 листопада із натовпу у бік міліціонерів було кинуто кілька димових шашок, шматки бруківки та застосовано сльозогінний газ.

Крім того, деякі учасники мітингу, намагаючись відтіснити працівників міліції та прорватися до будівлі Уряду, зламали шлагбаум, чим нанесли державі матеріальну шкоду.

Наразі за вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за опір працівникові правоохоронного органу та за хуліганство. 

Також розпочато розслідування за фактами застосування з боку учасників мітингу фізичної сили при перешкоджанні виконанню рішення Окружного адмінсуду Києва про заборону встановлювати малі архітектурні форми (намети) у центрі міста.

Крім того, слідчим управлінням прокуратури м.Києва розпочато досудове розслідування за повідомленням народного депутата Андрія Парубія щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку працівників міліції на Європейській площі вніч на 25 листопада.

Вказана інформація також перевіряється в рамках кримінального провадження.

Наразі триває перевірка за повідомленнями у ЗМІ про можливі факти перешкоджання професійній діяльності декількох журналістів під час масових заходів, а також за фактом неправдивого повідомлення про замінування літака.

В рамках розслідування вказаних кримінальних проваджень проводяться слідчі дії, вивчаються відеоматеріали подій. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування