Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фюле розповів, що Україна ні по які компенсації не зверталась

Вівторок, 26 листопада 2013, 09:23

Україна і Євросоюз не вели переговорів щодо "компенсаційного пакету", через який, начебто, український уряд призупинив підписання асоціації.

Про це розповів українським журналістам єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле в ході телемосту, передає "Комерсант-Україна".

За його словами, з Києва не надходили прохання щодо компенсації в разі підписання Угоди про асоціацію.

Фюле заявив, що Україна не просила і про послаблення торгового режиму щодо підприємств, які можуть постраждати від торгової блокади Росії.

"Наскільки я пам'ятаю, від України було тільки два запити. Перший стосується одного виробника специфічної стали, де вже діють антидемпінгові заходи з боку ЄС. Був також запит щодо виробника продовольчої групи, який зіткнувся з претензіями Росії з приводу безпеки продукції (ймовірно, мова йде про компанії Roshen. – ред.)", - розповів він.

Фюле також виключив можливість того, щоб такі переговори щодо "компенсаційного пакету" проходили без його участі.

"Це входить в сферу моєї відповідальності", - запевнив він.

Окремо він обурився тим, що з'являються різні суми, в які Україні, начебто, обійдеться реалізація Угоди про асоціацію.

"В останні дні та години я чув різні суми, наприклад про те, що Україна потребує суми близько $ 20 мільярдів, щоб адаптуватися до євростандартів. Це нонсенс! Я не визнаю такі цифри і не розумію, звідки вони взялися!"— заявил Фюле.

Як відомо, 21 листопада віце-прем'єр Юрій Бойко заявив, що Київ і Брюссель не змогли узгодити компенсаційний пакет, який допоміг би Україні почати імплементацію Угоду про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування