Мер Донецька згадав сєверодонецький з'їзд і каже, що донеччани хочуть в МС

Вівторок, 26 листопада 2013, 11:08

Донецький мер Олександр Лук'янченко не схвалює рішень деяких органів місцевого самоврядування на території Західної України про підтримку підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляють "Новости Донбасса".

"Я просто вам нагадаю 2005 рік, коли тільки проходило в Луганській області, ви знаєте в якому місті, без заяв, без нічого, тільки проходила нарада - з'їзд проходив і було заведено скільки кримінальних справ. Тому я не можу коментувати це", - сказав він.

Лук'янченко заявив, що не має наміру робити будь-яких заяв про те, що влада міста підтримують інтеграцію в Митний союз, бо це не входить в їх повноваження.

"Клоунаду з цього питання не треба влаштовувати", - сказав мер.

Однак, за його словами, більшість жителів Донецька підтримують інтеграцію України з країнами Митного союзу.

Донецький міський голова послався на результати соціологічного дослідження, яке, за його словами, проводила компанія ДІАЦ.

"Соціологічне опитування, що було проведено на території міста Донецька, говорить про те, що 57.5% (мешканців) сьогодні віддають перевагу Митному союзу Білорусії, Казахстану і Росії, інтеграції з ЄС - 27.2% і 15.3% - ті люди, які не визначились у своєму ставленні в цьому питанні", - сказав він.

Сам Лук'янченко не планує відвідувати "євромайдан".

"Я "євромайдан" відвідував ще коли він не починався", - сказав він.

Мер відмовився коментувати проведення цієї акції в Донецьку пославшись на те, що він вже заявляв у ЗМІ про своє ставлення до цієї акції.

Міський голова вважає, що Україна ще не готова виконати умови, необхідні для вступу в європейську сім'ю.

Як відомо, 28 листопада 2004 року, в розпал Помаранчевої революції, в Сєверодонецьку Луганської області відбувся Всеукраїнський з'їзд депутатів усіх рівнів, на якому звучали заклики створити нову південно-східну українську державу у формі федеративної республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...