Квасьнєвський оцінив жест Тимошенко і Євромайдани

Вівторок, 26 листопада 2013, 15:29

Влада України мусить піти на діалог з суспільством, інакше конфронтація поставить під загрозу не лише асоціацію з ЄС, а й цілісність країни.

Таку думку висловив член місії Європарламенту в Україні Александер Квасьнєвський в інтерв'ю  Radiozet.pl.

Європосланець високо оцінив дії Юлії Тимошенко, яка намагалась "допомогти" підписати Угоду про асоціацію.

"Тимошенко, передовсім, зробила надзвичайний жест, кілька днів тому… вона звернулась до європейських лідерів, бачачи, яким складним є розв'язання її справи, як тяжко знайти згоду навіть на тимчасове лікування її за межами України, попросила їх не дивитись на справу Тимошенко, не дивитись на її становище, підписати Угоду (про асоціацію - ред.)", - заявив екс-президент.

"Я вважаю, що це жест великої ваги і жест, який у якомусь сенсі допомагає європейські стороні вийти з того кута, в якому ми опинились", - додав він.

Квасьнєвський каже, що голодування Тимошенко сильний жест, але ще важливішим він назвав те, що відбувається на майданах України.

"Чи те голодування щось дасть, не думаю, більш важливим з точки зору розвитку ситуації є те, що діється сьогодні на Майдані, що відбувається в інших українських містах, бо там набирає голосу громадянське суспільство", - пояснив Квасьнєвський.

Він розповів також, що вони з Петом Коксом попереджали українську владу, що не слід ставити український народ "у кут", а слід порозумітись з суспільством.

"Доведення сьогодні до великої конфронтації, великого конфлікту в Україні не лише не допоможе асоціації, не лише буде проблемою для Росії, але може загрожувати цілісності країни", - розповів Квасьнєвський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...