Київська влада заговорила про наближення епідемії грипу

Вівторок, 26 листопада 2013, 17:26

Київська влада попередила жителів столиці про наближення до епідпорогу захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я КМДА.

Згідно з повідомленням, протягом останнього часу збільшилася кількість викликів швидкої медичної допомоги та звернень до амбулаторно-поліклінічних закладів з приводу захворювань на ГРВІ та грип.

За даними департаменту 24 листопада до медиків "швидкої" звернулося 69 осіб. З них 11 дорослих та 58 дітей, а наступного дня, в понеділок 25 листопада кількість звернень по екстреній медичній допомозі збільшилася в 2 рази – 127 чоловік, з них 34 дорослих та 93 дитини.

"Не зважаючи на те, що захворюваність 47 тижня не досягає епідпорогу, медики попереджають, що у зв’язку зі змінами погодних умов жителі столиці повинні мати насторогу до захворювань, що передаються повітряно-крапельним шляхом та максимально обмежити контакт з оточуючими", - сказано в повідомленні.

Як відомо, у Харкові грип став причиною для заборони Євромайдану.

Таке рішення підписав мер Харкова Геннадій Кернес.

"У зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ протягом 47 тижня в порівнянні з 46-им, з метою попередження подальшого розповсюдження захворюваності серед населення, заборонено проведення масових заходів на території міста", - йшлося в документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування